Home / Diensten / Starten met verkopen op amazon

startStarten met verkopen op Amazon

Wil je starten met verkopen op Amazon maar zijn Fulfillment by Amazon, Buy Box, ACOS, A+ Content, Prime en Pay-Per-Click nog grote onbekenden? Ben je op zoek naar een Market Place Manager?

Bij Aleetoe staat een team van specialisten paraat om jouw eigen Amazon Account op te starten en dagelijks op te volgen.

Zet de eerste stap Ik heb al een amazon account

Ons 5 stappenplan

Research

Vooraleer we effectief van start gaan, is het belangrijk om eerst een aantal zaken te gaan onderzoeken;

  • Hoe is de situatie vandaag voor jouw producten op Amazon?
  • Welk model heeft het meeste zin; Vendor, Seller of hybride?
  • Kunnen we direct starten met verkopen of moeten er aanpassingen aan het productgamma gebeuren?

onderzoek Amazon

Account registratie

Hiervoor zijn een aantal bedrijfsgegevens voor nodig om nadien problemen te vermijden. Een volledige en correcte input is cruciaal. Niet onbelangrijk; om gebruik te kunnen maken van FBA (Fulfillment by Amazon) en zo ook Prime aanbieder te worden, heb je een duitse BTW nummer nodig.

inloggen amazon

Product Listing

Bij het creëren van nieuwe producten moet je ervoor zorgen dat alle gegevens van bij start volledig ingegeven zijn. Een extra inspanning bij de start zal tot een beloning bij de finish leiden. Daarom is het belangrijk om per product goed na te denken over volgende zaken;

  • Hoe kan je tot een product listing komen die net dat tikkeltje meer heeft in vergelijking met andere, gelijkaardige producten?
  • Welke producteigenschappen kan je extra in de verf zetten?
  • Behalve de productfoto’s op een witte achtergrond, beschik je over extra beeldmateriaal?
  • Kunnen bepaalde zaken onduidelijk zijn voor de eindconsument?
  • Hoe zullen klanten naar jouw producten op zoek gaan? Welke zoekwoorden zullen ze ingeven?
  • Zonder een duidelijke productomschrijving, start je met een onstabiele basis en zal je nooit succesvol kunnen verkopen.

greenpan listing

Marketing

De kans dat je de enige bent die jouw type product op Amazon wil verkopen is vandaag heel klein geworden. Daarom is het cruciaal om de nodige zichtbaarheid aan jouw product(en) te geven. De beste manier hiervoor is marketing. Er zijn verschillende tools die Amazon ter beschikking stelt, elk met zijn voor- en nadelen.

product listing amazon

Data analyse

De beste manier om jouw product nog beter te doen verkopen op Amazon, is door het product nog beter te laten voldoen aan de specifieke noden van de klanten. Om dit te kunnen, moet je de klanten hun reviews analyseren en, waar mogelijk, aanpassingen maken aan jouw product. Naarmate jouw product verder geoptimaliseerd wordt, zal je steeds meer uitlopen op de concurrentie!

amazon data analyse

Start nu met verkopen op Amazon

Met meer dan 8 jaar ervaring op marktplaatsen helpen we onze klanten om deze stappen vlot te doorlopen. We garanderen een snelle opstart en helpen om snel en correct aanwezig te zijn op de Amazon.

Zet de eerste stap