Blog / CASE: Aminata Kids

CASE: Aminata Kids

Voor onze klant Aminata Kids, een bedlinnen merk voor kinderen, mochten we de volledige branding en content creatie op Amazon.de uitvoeren.

Hier tonen en beschrijven we in detail wat we allemaal gedaan hebben.

AMAZON WEBSHOP

We creëerden een Amazon ‘shop in shop’ en verzamelden hierin alle producten.

De voordelen hiervan zijn meervoudig.

Betere branding.

De banner bovenaan geeft de mogelijkheid om de gewenste look en feel van het merk weer te geven.
Deze plek is tevens ook goed geschikt voor een campagnebeeld.

Afgeschermde omgeving.

Klanten kunnen vergelijken en kiezen tussen verschillende producten maar blijven wel telkens binnen het Aminata Kids merkportfolio. Hierdoor daalt de kans significant dat ze bij een ander merk terechtkomen.

Totaalbeleving.

De potentiële koper krijgt snel en makkelijk een overzicht van het volledige productgamma.

Emotie.

Naast de zuivere productfoto’s, bestaat ook de mogelijkheid om bestsellers in de spotlight te zetten. Daarnaast ben je ook niet verplicht om een productfoto op witte achtergrond als entry beeld te gebruiken. Je kan hierdoor een lifestyle beeld op de voorgrond plaatsen en zo een meer emotionele beleving opwekken.

PRODUCT PAGES

We creëerden productpagina’s van A tot Z met een focus op volgende zaken.

Een geoptimaliseerde titel.

De producttitel is de voordeur van jouw product. Als deze te weinig of onjuiste zoekwoorden bevat, zullen weinig potentiële klanten op jouw product uitkomen. Voor Aminata Kids gingen we zorgvuldig te werk en beschreven elk product tot in de kleinste details. Zo steeg het bezoekersaantal aanzienlijk.

Bullet points als extra duwtje in de rug van de twijfelende consument.

De 5 bullet points zijn het belangrijkste middel om een twijfelende klant te overtuigen voor jouw product. Amazon voorziet hier de ruimte voor 200 tekens, die we telkens ten volle benut hebben.  

Éen beeld zegt meer dan duizend woorden.

Amazon geeft je de mogelijkheid om tot 10 beelden per product te tonen. Voor Aminata Kids verzamelden we al het beschikbare beeldmateriaal waardoor de consument een compleet beeld krijgt van het product in al zijn verschillende facetten.

Belangrijk; het eerste beeld moet altijd een ‘clean’ shot zijn. Met andere woorden, het product op een witte achtergrond. Daarna mag je toevoegen wat je verkiest. Ook video’s zijn toegestaan.

Content A+ beschrijving.

Als merkeigenaar kan je een extra lange productpagina opstellen. Hierdoor creëer je onderaan de pagina een extra veld waar je additionele informatie en beelden kan voorzien. Dit is een goede plek om extra gebruikstips, nog meer lifestyle beelden, gebruikersvideo’s en nog veel andere zaken te tonen. Ook dit hebben we samen met Aminata Kids besproken en uitgevoerd.

Back end key words.

Niet zichtbaar voor het blote oog, maar misschien wel één van de belangrijkste velden om goed gevonden te worden. Amazon voorziet per product een “backend key word veld” waar je tot 249 tekens mag ingeven. Voor Aminata Kids deden we een uitgebreide key word research per product om telkens tot een zo relevant mogelijke beschrijving te komen.

Groepen en varianten.

Gelijkaardige producten kunnen gebundeld worden tot een groep van verschillende producten. Hier ontstaan een aantal voordelen, waarbij een algemene hogere ranking en een groepering van de recensies veruit de belangrijkste voordelen zijn.

Voor Aminata Kids keken we om zoveel mogelijk te groeperen. Met alle positieve gevolgen van dien.

MARKETING

Zodra de producten online stonden, zijn we aan de slag gegaan met verschillende marketing tools.

PPC

Pay per Click is een Amazon marketingtool die zeer gelijkaardig aan Google Adwords is. Deze staat in onze top 3 qua Amazon marketingtools omwille van zijn duidelijke ROI.

Heel eenvoudig gesteld werkt dit als volgt. Je creëert een campagne waarbij je een aantal key words bepaalt. Hierbij dien je een budget per dag te voorzien, samen met een bedrag per klik dat je wenst uit te geven. De combinatie van beide zal bepalen of Amazon ingaat op jouw bod. Indien jouw bod hoog genoeg is, gaat Amazon erop in en zal jouw product getoond worden als een consument jouw key word ingeeft in de zoekbalk.

De tijd en follow-up die je eraan besteedt, zal doorslaggevend zijn in de ROI.

Set-aankopen.

Voor Aminata Kids hebben we bepaalde set-promoties opgesteld, waarbij consumenten een voordeel halen als ze 2 of meerdere producten samen kopen.

Reviews

De impact van reviews op producten is een factor die vaak onderschat wordt. Samen met Aminata Kids hebben we gekeken om actief per product een aantal klantenreacties te verzamelen. Zo kregen we niet alleen onafhankelijke feedback van de eindgebruikers, maar ontstond er ook een review interactie op de productpagina’s. Dit is iets wat voor heel veel consumenten een meerwaarde vormt en positief helpt in het beslissingsproces.

Tegelijk is dit ook een productcontrole, want de reacties van de consumenten zullen mogelijke gebreken direct bloot leggen. Iets wat beter vroeg dan laat aan het licht komt.

Vraag en antwoord.

Als verkoper word je door Amazon verplicht om een antwoord te geven op klantenvragen binnen de 48 uur. Voor Aminata Kids verzorgen we deze klantenservice.

Social media.

De impact van social media op de aankoopbeslissing van consumenten is reeds in verschillende studies aangetoond. Vandaar dat we voor Aminata Kids een Instagram en Facebook account in Duitsland hebben opgezet en dagelijks voorzien van content.

Op Facebook hebben we ook de shopping functie ingeschakeld.

Wens je meer te weten te komen over wat we nog allemaal kunnen uitvoeren? Neem dan zeker contact met ons op.

Meer blogberichten

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Ben je overtuigd van verkopen op Amazon?
Schrijf je alvast in op de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Je bent ingeschreven op de nieuwsbrief!