Home / Academy / Op welke marktplaatsen moet je verkopen?
Aleetoe Academy

Op welke marktplaatsen moet je verkopen?

Vragen en antwoorden met Tom en Silke van Aleetoe.

Op welke marktplaatsen moet je verkopen? Amazon, Bol, cDiscount of andere?

Jah, het antwoord daarop is eigenlijk – theoretisch antwoord – je moet zijn waar je klant is. Dat is wat ze in de boekjes of in de cursus leren. Als je dat gaat bekijken op de marktplaatsen, dan moet je op alle marktplaatsen aanwezig zijn. Want je klanten zitten zowel op Amazon, Bol als op cDiscount. Ze veranderen heel snel en gemakkelijk van kanaal. Dus eigenlijk zou ik de vraag aanpassen – of het antwoord beter gezegd – naar ‘Je moet zijn daar waar er zoveel mogelijk klanten zijn’. Dan is het antwoord op de vraag Amazon.

In Nederland en België heeft Bol toch een grotere marktaandeel dan Amazon? 

Klopt… in Nederland en België is Bol groter dan Amazon. Amazon is ook nog maar heel recent gestart in Nederland. In België hebben ze nog geen aparte website. Amazon.be bestaat niet, het is niet van Amazon. Dus ja, in België en Nederland is Bol groter. Maar als je natuurlijk kijkt naar Europa… dan is Amazon vele malen groter dan Bol – in Europa dan toch -.

Oké, in welke landen is Amazon dan actief, vandaag de dag?

Daar is er een belangrijk verschil tussen marktplaatsen. Er zijn landen waar ze een website hebben en vaak ook een fulfilment centra. De grootste marktplaats – in Europa – is Duitsland voor Amazon. Gevolg door UK, Frankrijk, Spanje en Italië. Recentelijk is Nederland en héél recenter is Zweden erbij gekomen. Natuurlijk dat zijn marktplaatsen, zeven marktplaatsen, maar bijvoorbeeld Oostenrijk koopt ook heel veel op Amazon Duitsland. Er zijn héél veel mensen in Oostenrijk die op Amazon.de bestellen en die worden geleverd in Oostenrijk. Dus eigenlijk qua dekkingsgraad heeft Amazon volledig Europa.

Oké, dankjewel.

Heb je vragen over dit artikel?

Heb je vragen over dit artikel?

Boek videocall

Stel je uw vraag liever per mail?

Stuur een mailtje naar tom@aleetoe.be

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Ben je overtuigd van verkopen op Amazon?
Schrijf je alvast in op de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Je bent ingeschreven op de nieuwsbrief!